zečicino vrijeme
Brojač posjeta
249164
Anketa
Što je presudno da biste bili u vezi s nekom osobom?
RSS Moj RSS
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Nema zapisa.
Nema zapisa.
Blog
četvrtak, listopad 28, 2010
Jasno mi je da sve cure hoće biti lijepe, dotjerane, našminkane, krasno i divno obučene, odjevene, da ne nabrajam dalje. No, da li postoji granica, odnosno doslovno pretjerivanje u svemu tome? Ako postoji, zašto se nekim ljudima sviđa pretjerivanje, a nekima je to totalno odbojno?

Gledajući ove poznate zvijezde i zvijezdice, posvuduše i starlete, ne treba mi dulje od nekoliko sekundi da shvatim kako se nijedna od njih na crvenom tepihu nije uređivala manje od nekoliko sati. Naravno, ako je premijera nekog filma, dodjela Oscara ili MTV dodjela nagrada da se niti jedna neće uređivati manje od cijelog dana do tog događaja, ali zanimljivo je koliko jedna Rihanna ili Kim Kardashian potroše na uređivanje samo da otiđu u shopping ili prošetaju psa na 20 minuta. Poštujem i jednu i drugu, nije da ih omalovažam, mislim da se i jedna i druge jako trude oko uljepšavanja, što i nije loše, ipak su one u centru pažnje i "moraju" biti dotjerane. 

Također, neki frendovi su mi spominjali kako je njima zakon cura bez šminke. "Cura sa šminkom kao da nešto skriva i pokriva"; - to su bili njihovi komentari. Ne mogu sebe i svoj život zamislit bez šminke at all! Ne potrošim sate i sate svaki dan na uljepšavanje, ali ugodnije se osjećam nakon malog dotjerivanja. Ipak, nitko nije savršen, ali kad stavim malo šminke, ljepše se osjećam i ugodnije. Vjerujem da je tako i ostalim curama. 

Zanimljiva mi je ta borba prirodne ljepote i ušminkanih ljepotica. Imam neke frendice koje su prirodno jako lijepe, a svaki dan na sebe stave 2 vrste pudera, nekoliko sloja rumenila, nekoliko sjenila, tuš, 5 sloja maskare (prije toga ih uviju sa uvijačem da izgledaju još veće), stave nekoliko sloja ruža i sjajila, te svako malo popravljaju, uz to potroše pola Tafta za svaku frizuru, te je ukupni dojam pomalo jeftin. Sve to i ne bi bilo toliko strašno, da puder koji stavljaju nije nekoliko nijanse tamniji od njihovog lica, da kosa na kojoj stavljaju lak nije uništenja svakomjesečnim blajhanjem, te jednostavan zaključak kako im sva ta šminka nije potrebna samo ako odu sa mnom ili s nekom drugom frendicom na kavu na 2 sata?!

Ponekad mi nije jasno ni što muškarci uopće misle o tome. Vole kad im je žena dotjerana, našminkana, ali onda poslije prigovaraju kako im treba pola sata da skinu "žbuku" sa ženinog lica prije nego što ih poljube. 

Onaj tko me voli, voljet će me onakvu kakvu jesam, sigurno se neću našminkati toliko da me te osobe neće moći prepoznati ili da mi dobace komentar "kako maškare još nisu počele".

Što vi mislite o svemu tome ? 

Budite mi zdrave i lijepe :)

mirela @ 21:08 |Komentiraj | Komentari: 56 | Prikaži komentare
srijeda, listopad 13, 2010
Dugo nisam pisala, ali nadoknadit ću to u narednim danima, a za početak mog povratka evo posta koji se dotiče ljubavi!

Ponekad u životu se zaljubiš u krivu osobu, ali nije to ona frendovska ljubav prema nekome nego zaljubljenost, a možda čak i ljubav. 
Što bi trebalo značiti "kriva" osoba? Zapravo, ne postoji kriva osoba ili kriva ljubav, ali postoji možda "zabranjeno voće" prema nekim osobama? Ali opet, da li je pametno slušati um ili svoje srce?

Ponekad je tako teško poslušati svoje srce!!

ZABRANJENO VOĆE BI BILO...

- ljubav između nekoga u obitelji
npr. zaljube se polubrat i polusestra ili takve slične kombinacija. Zabranjeno voće je po tome što su zapravo obitelj.
Svi bi ih kritizirali ako bi bili u vezi jer kao što sam već rekla su obitelj, te to stoga nije "prihvatljivo".
Da se nađete u situaciju da ste polubrat ili polusestra kao u ovoj priči što bi poslušali? Um ili srce? 

- ljubav između osoba koje imaju veliku razliku u godinama
npr. ona ima 20 on 30 ili ona ima 35, a on 40. Nekome je 3 godine razlike mala razlika, nekome je 3 godine velika razlika. Nije isto ako ona ima 15 godina a on 20 i obrnuto. Zašto? Iz toga razloga što cure prije ulaze u pubertet i time su prije zrelije za razliku od muškog spola. Zato nerijetko cure traže starije dečke barem 2-3 godine ako ne i više, kako bi im zrelost i razmišljanja bila poprilično slična, ako ne i u nekim područjima ista!
Da se zaljubite u starijeg ili stariju od sebe, ali stvarno puno starijeg ili stariju da li poslušali srce ili bi radije slušali druge kada bi vam rekli "ne zalijetavaj se u takvu vezu, neće to završiti dobro"?
Znam puno primjera gdje su veze i brakovi opstali desetljećima a razlike u godinama su bile i do 12 godina! Naravno to su rijetki slučajevi, ali ih ima. Ne treba se povoditi za time, ali da se zaljubite što bi napravili?

- ljubav između rasnih razlika
nisam znala kako da drugačije nazovem "ovo". Dakle, npr. crnac se zaljubi u bjelkinju, japanac u amerikanku, hrvat se zaljubi u crkinju itd. Da li je moguće ljubovati gdje je rasa drugačija. Pitamo se kako će to narod, odnosno društvo prihvatiti? Očito loše, jer je više rasista nego onih "normalnih" koji će prihvatiti tuđu sreću i ljubav bez problema. Da li u ovom slučaju treba slušati društvo, svoj um ili ostati vjeran svome srcu što ono kaže?

- ljubav između istospolaca
osobno ja nisam ni za to, ali ni protiv toga. Znate kako se kaže "Tko voli, nek izvoli". I da mogu nekom zabranom to zabranit, znam da neću uspjet jer će se uvijek nać pojedinaca koji će svoju ljubav pokušati okruniti na bilo koji način! Da vidim gay-eve na ulici, iskreno možda bi ih prokomentirala, ali ih ne bi osuđivala jer to je njihov život i ako su oni tako najsretniji neka rade što hoće. Neki svoju ljubav vješto skrivaju od javnosti. Vi sada možda kažete "Ja ne poznajem nijednu gay osobu ili nijedan od mog frenda nije gay", ali možda se iznenadite, možda shvatite kako užurbani život kojeg svakodnevno vodite vam "ne dopušta" da pogledate oko sebe i da shvatite kako zapravo vaši bližnji, prijatelji i drugi su na ovom području "posebni" ljudi, odnosno vode istospolnu ljubav. Kako vi gledate na to? Da ste gay da li bi zbog društva žrtvovali ljubav ili bi slušali srce bez obzira na predrasude i ostvarili možda doživotnu ljubav?

Dakle, mislim da su te "četiri vrste ljubavi" takozvane "zabranjeno voće". (A znate kako se kaže "Zabranjeno voće je najslađe" :-))
Ili društvo ne prihvaća neke razlike u ljubavi, ili vi sami ne želite sebi priznati kako ste zaljubljeni bez obzira na rasu, godine ili spol. Ljubav se može davati i primati na razne načine.
Ljubav ne pita vrijeme, mjesto, osobu, način ljubavi, ne pita godine, ne pita ništa, jer ljubav se dogodi, a kada se dogodi "nema ti lijeka i ne može ti pomoći ni cijela apoteka". Možda ove zadnje riječi smiješno zvuče, ali zaista istinito pokazuju ono što se događa zaljubljenima.
Problem je naime društvo. Ako bi sada ti doveo doma crkinju ili crnca u kuću obitelj bi ti odmah počela rasistički prigovarat, a svaka čast pojedincima koji ne bi. Takvih primjera je mali milijun, društvo zapravo često određuje neke naše postupke koje činimo u životu.
Kad kažem riječ "društvo" pritom mislim na bližnje, prijatelje, kolege, poznanike, prolaznike, pa čak i medije! 
Često društvo pobijedi i dobije bitku i/ili rat u nekom području ljubavi ili nekom drugom području, ali sada je vrijeme da se zaista zapitamo "Hoćemo li ubuduće i dalje slušati ono što drugi govore ili ćemo jednom u životu početi slušati sebe, odnosno svoje srce?".
Naš um je često povezan s društvom, jer kada društvo nešto kaže, um to često prihvati, onda um "misli" da društvo ima pravo u većini slučajeva, i tada smo nažalost izgubljeni.
Jednostavno, nekad je teško odlučiti između srca i uma (društva), ali kako god bilo jedno je sigurno. Ako ćete um, tj. društvo slušati stalno, nažalost, sumnjam da ćete ikad moći iskreno biti sretni! Društvo će vam uvijek propovijedati svoje, vi ćete slušati druge, život će vam brzo proć, a onda kad ćete se htjeti vratiti unatrag i ipak poslušati svoje srce to više neće biti moguće. Dakle, bolje spriječiti nego liječiti! I bolje slušati srce nego um, jer um često vara! A pitanja za vas su postavljena tijekom posta i ima ih više. Nadam se da ćete mi uspjeti odgovorit na većinu. Za par dana se nadajte novome postu do tada lijep pozdrav!

mirela @ 20:41 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
petak, rujan 24, 2010
Je li vas pomisao na homoseksualne parove dovodi do wc-a da izbacite sav „sadržaj želuca“ ili vas zaista nije briga što netko radi u svojem životu?

U današnje vrijeme biti Gay zaista nije toliko strašno kao u prijašnjim vremenima. No, mislim da je u 21. stoljeću mnogo više homosekualaca nego prije, a na pitanje zašto je to tako nemam konkretan odgovor, to bi trebali njih same pitati. Možda je i prije bilo dosta gay ljudi, ali nisu htjeli priznati? 

KAKO JE MISTER BIVŠI POSTAO ODJEDNOM GAY? Čula sam jednu zanimljivu priču jedne cure koja priča kako je na kavi srela svojeg bivšeg, te je sjedio sa nekim muškarcem. Nije bilo ništa čudno dok se oni nisu zagrlili na odlasku i poljubili (u usta), dok je ona šokirano buljila u njih i pocrvenjela kao crveno svijetlo na semaforu. Poslije ga je jednostavno morala pitati što se to dogodilo ? Što ga više ne privlači ženski spol? Njegov je odgovor bio prilično jasan; „Ne zanimaju me više žene, jer kada si me ti ostavila, onako grubo i bezosjećajno, jednostavno sam se prestrašio i rekao da ne mogu to još jednom proživjeti.“ Želi li on reći da se stvarno boji ženskog spola i je li to stvaran razlog? Možda samo prikriva istinu koja bi dokazala da više voli hrenovke? To nije uspjela doznati.. Možda i bolje..

KAKO PREPOZNATI GAY LJUDE? Osim ako se ne drže za rukice kako prepoznati gay osobe? Iskreno, nisam stručnjak za to, ali postoji neki stereotipi tipa „Ako nosi full uske hlače, ima glas ko pič****, nosi Gucci torbice i brije pazuhe on je GAY“. Koliko ovdje ima istine? Full uske hlače su u modi više no ikad, je li zbog toga GAY? Glas ko glas, rodiš se takav kakav jesi, ne možeš se promjenit. Torbice su također u muškoj modi više no ikad, pogledajte samo Grubnića i njegovu Luis Vuiton -.-… Brije pazuhe, zbog higijene ili? Eto sve te činjenice koje upućuju „Možda je gay“ su na neki način opravdane, zar ne?

ZA ŠTO SE GAY LJUDI POKUŠAVAJU IZBORITI? Mislim da svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali ja zaista nemam ništa protiv Gay ljudi. Po meni nije normalno da muškarac bude u vezi sa muškarcem ili da žena bude u vezi sa ženom. Meni je normalno da u vezi budu muškarac i žena. No homosekusalnim parovima jer „normalno“ biti u istospolnoj vezi, jer oni osjećaju da tako mora biti. To za njih nije strano, iako većina to ne prihvaća. E, sad, mene zanima zašto postoji nešto tipa „Gay pride“? Što oni pokušavaju izboriti? Tim prosvjedima ne mogu dati do znanja nekim ljudima da ih prihvate kao „normalne“, pogotovo jako konzervativnim ljudima koji imaju svoje stavove i ništa ih ne može uvjeriti kako su i homoseksualci ljudi. Niti mi heteroseksualni ljudi nemamo prosvjede kojima uvjeravamo homoseksualne da su u krivu i da se moraju okrenuti drugom spolu.

LJUBAV NE POZNAJE GRANICE Mislim da je glupo nekome soliti pamet. Ako se dva muškaraca vole, ja tu ne mogu ništa napraviti. Je li bolje njih razdvojit pa da žive nesretno ili ih pustiti na miru da žive svoj život? Tko ih može prihvatiti takvima kakvi jesu nek' se slobodno druži sa njima, a oni koji ih ne mogu prihvatiti jednostavno ne moraju. Pa hvala Bogu da je ovo slobodna država gdje možeš birati svoje društvo. Morate priznat da je u svemu tome ljubav najbitnija. Uostalom, znate kako se kaže „U ljubavi i ratu sve je dozvoljeno“.

mirela @ 00:25 |Komentiraj | Komentari: 16 | Prikaži komentare
nedjelja, kolovoz 8, 2010
Znam razliku između dobra ili zla, ali ponekad me neke moje odluke začuđuju i zapitam se "Koji je meni *****"? Ja sam jako mlada (punoljetna) osoba koja kroz život zaista susreće razne idiote, kretene, šupljoglave glumce koji mi pričaju razne lovačke priče, a ja ponekad to i "popušim". Ne znam jesam li ja normalna? Je li to normalna pojava kod svih? Zaista.. Evo recimo meni dođe nepoznat lik i počne pričat priču, u početku sam skeptična izgleda pomalo sumnjivo, ali poslije shvatim da ima zanimljiv život okružen slavnim osobama i pomislim "zanimljiv je ovaj tip, interesantno". U tom trenu sam mu povjerovala u sve, ali poslije razmišljajući u tom 5-minutnom razgovoru shvatila sam kako postoji najmanje 10 vrlo sumnjivih i nedorečenih činjenica i razmišljam sama sa sobom "Halooooo, kako sam mogla na sekundu mu povjerovat, pa pričala sam s nepoznatom osobom. Daj pogledaj malo u crnu kroniku, pa ćeš vidjet kako takve osobe završavaju". Onda mi je došlo do glave "I am ***** naive person"!!! Makar na sekundu, 5 minuta. Fora je u tom, ja konobarim (trenutni posao, nije mi to struka) i svakodnevno susrećem brdo nepoznatih osoba koje moram pozdraviti, uslužiti, zahvaliti im se iako ne znajući tko su oni i čime se bave. Za neke sam saznala da imaju "prljavu prošlost", makar im ni sadašnjost "nije čista", no svejedno s takvima se mora isto radit, osim kada rade probleme. No da se vratim na temu. "Zahvaljujući" mom poslu, nekako mi je normalno upoznavati nepoznate. Već sam naviknuta. Netko se sjedne za šank i počne pričati, ispitivati, normalno ja ne otkrivam svoju privatnost, no popričam neke sitnice ak se tip čini normalnim. Možda sam zato i s ovim likom popričala, u biti to se dogodilo na spontan način, neću opisivati niti govoriti detalje. Moram priznat da zaista izbjegavam sve nepoznate, pogotovo pijane, stare dedeke, tako sam i odgojena. U životu nisam ušla u nečiji auto a da ne poznajem bar nekoliko godina i ponekad mislim za sebe da nisam tako naivna, kad ono opet čini mi se da na trenutak jesam. Zaista, shvatila sam koliko ljudi glume. Što su ljudi spremni i voljni odglumiti da bi nešto pridobili. Hvala Bogu pa to sve zasad shvaćam na vrijeme i nadam se da nikad, baš nikad neću shvatiti to prekasno, jer onda nažalost takvi slučajevi ne završavaju dobro.
mirela @ 01:47 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
četvrtak, srpanj 29, 2010

Svakodnevno smo okruženi mnoštvom bizarnih ubojstava i nesreća, no ponekad me zaista iznenade do koje granice ljudska okrutnost seže.

Svaki put kad dođem do "Crne kronike" bilo u novinama ili na internetu, pokušavam se unaprijed pripremiti na sve, no ponekad ostanem neugodno i žalosno iznenađena, jer koliko god ovaj svijet išao sve gore i gore, još uvijek u meni postoji tračak nade kako ipak jednog dana će sve krenuti na bolje. No, nada u meni ko' da "čuči" uzalud, čitajući vijest o medicinskoj sestri, majci koja ubija svoje novorođenčadi.

Ako niste informirani o ovoj šokatnoj vijesti, ukratko ću vam spomenuti neke informacije :

- bračni par iz Francuske, optužen za ubojstva novorođenčadi pronađeni u plastičnim vrećicama.

- u dvorištu pronađi ostaci 8 ubijenih beba, iako je Dominique Cottrez priznala ubojstvo čak njih 10!

- Dominique Cottrez sve priznala, njen suprug Pierre-Marie pušten je na slobodu.

- zbog prekomjerne težine Dominique je uspjela sakriti trudnoće.

- par ima već 2 odrasle kćeri i unuka.

- motiv zločina nije jasan.

- ukoliko je proglase krivom, Dominique Cottrez mogla bi dobiti 15 godina zatvora.

Mnogo pitanja, ali vrlo malo odgovora. Mene osobno zanima kako takva osoba može ubijati djecu, pogotovo vlastitu? Pomalo mi je čudno kako njenih 10 trudnoća nije nitko primjetio, pa čak ni vlastiti suprug. I na kraju mi je zaista čudno kako bi ona mogla dobiti 15 godina zatvora za 10 stravičnih zločina. Da li francuske vlasti računaju da za ubojstvo male bebe slijedi i mala kazna, jer prema ovome za svako novorođenče dotična bi dobila 1, 5 godinu zatvora?

Iskreno, čudom se čudim kako ovakvi rigorozne zločine dobivaju male kazne. Što vi mislite o ovoj temi?

Lijep pozdrav

mirela @ 20:31 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare
utorak, srpanj 27, 2010

Ponekad mi se čini da se zaista sve vrti oko novca u današnjem svijetu. Ne prođe ni dan a da na nešto ne potrošimo novac, makar nešto sitno. Novac nas je zarobio, ne daje nam disati. Uvijek želimo još više i više, ambicioznosti nikad kraja. Novac je dobar ako se zaradi vlastitom mukom, onda ga ipak više cijenimo. Novac možemo i dobiti, na igrama na sreću, od prijatelja, ponekad ga nađemo doslovno na cesti, no to u pravilu nije više od nekoliko kuna. No, jesmo li zaista došli do toga da prodavajući svoju intimu možemo zaraditi i ne samo nekoliko kuna, naravno, već iznose za koje se mjesecima, godinama mučimo radeći na poslu? Nekako gledajući određenu emisiju na televiziji, gdje "odabrani" sjednu na "vruće" stolice i gdje pred cijelom Hrvatskom iznesu svoju intimu, svoje tajne, nazvat ću to sve skupa "Dirty laundry" čini mi se da sve ima svoju cijenu u današnje vrijeme. Ok, razumijem slavne zvijezde i zvijezdice kada prodaju svoja vjenčanja, slike prvog djeteta, ili naprave tek toliko neki skandal da ih ne zaboravimo pa im žutilo to dobro i plati.

No sjest na tu stolicu, ispričati sve i svašta i na kraju osvojiti kojih 10. 000 kn, jer se tamo ne osvaja mnogo novaca, uz objašnjenje da smo lažan narod te da u dubini duše skrivamo drugi odgovor od onog izrečenog?

Vrijedi li taj novac otkrivanja naših tajni? Čujem mnogo puta od ljudi "Ja nemam što za skrivati", a onda kad se nađu na toj stolici i kad treba priznat neke zločine, prijevare u braku, iskrena svjedočenja, neke stvari koje nitko ne zna, onda si najčešće pregrizu jezik. No, postoje hrabri koje ne dira da cijela Hrvatska zna sve njegove tajne. Osobno, nikad ne bi učinila nešto takvo, pa čak niti nešto slično. Razlog? Nema tog novca koji bi iz mene izvukao neke pojedinosti života. Vjerujem da bi mi se otkrivanjem tih tajni mnogo toga u životu promjenilo, ali ne na bolje, nego na lošije. Pitam ja vas, BISTE LI OTKRILI TAJNE SVOG ŽIVOTA, I "DIRTY LAUNDRY" PRED CIJELOM NACIJOM ZA NOVAC?

Očekujem odgovore,

Lijep pozdrav

mirela @ 00:34 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
ponedjeljak, svibanj 10, 2010
Gledajući emisiju "Ljubav je na selu" koja se emitira na RTL televiziji utorkom puno toga mi ne ide u glavu što se tiče međusobnog odnosa "novopečenih parova". Naime, stekla sam dojam da neke mlade sponzice dolaze u emisiju samo kako bi se medijski eksponirale. Nisam vidoviti Milan, ne čitam misli, ali po nekim njihovim reakcijama, pokretima, pričanjem o sobi, uređivanjem. Tko bi propustio takvu priliku? Imaš besplatnu hranu i smještaj na par (tje)dana i "faca" si na televiziji. Jednostavno osjećam da se nekoliko mladih dotičnih dama pojavilo u tu emisiju samo radi pojavljivanja na telki. U početku su dotične bile "jako" zainteresirane za život na selu, naravno, kako bi ih njihov princ na bijelom konju izabrao za daljnje eksponiranje u javnosti. Naravno princ ipak nije princ, od toga je on samo konj što ne shvaća kako ih male sponzice motaju oko malog prsta. Ko mu kriv kad je pun nade da će jednog dana ipak pronaći pravu ljubav i to preko televizije. Svaka čast, danas imamo toliko brakova gdje su se parovi upoznali na internetu, televiziji, preko nekih čudnih okolnosti. Čudom, opstaju duže nego parovi što su se upoznali na "normalniji" način. Prošle sezone lijepa crnka Karolina odabrala je Franju te mu poslala pismo. Nije se pokazao kao naročiti gentleman, ali na kraju showa, gdje su se okupili svi sudionici na večeri, bilo je vrlo vruće među parovima. Karolina je upoznala Tomislava koji je već ranije ispao iz showa i kojemu su život ovce, ali naravno htio se oženiti i čuvati ovce zajedno sa svojom ženom. To je bila ljubav na prvi pogled. Danas su sretni oženjeni. Za djecu ne znam, vjerojatno su u planu, a možda će uživati još koju godinu prije nego što ih počnu praviti. U svakom slučaju, ja im želim svu sreću, bilo je jako slatko gledati njihovo zaljubljivanje. Cure koje šalju pismo potencijalnim budućim supružnicima mislim da imaju skrivene namjere. Dakako, valja primjetiti kako nakon 2-3 puta što su se vidjeli u životu jedna od kandidatkinja vrlo je upečatljiva, te se vrlo nabacuje, grli, ljubi, dok druga kandidatkinja je povučenija i vjerojatno će ispast dok kažeš keks. To mora da je ljubav :S Lol Lijep pozdrav svima!
mirela @ 11:24 |Komentiraj | Komentari: 19 | Prikaži komentare
četvrtak, travanj 22, 2010
ŠTO JE DISKRIMINACIJA? Diskriminacija je nedopušteno i neopravdano razlikovanje osoba na osnovu karakteristika navedenih u Zakonu o suzbijanju diskriminacije (npr., rase ili etničke pripadnosti ili boje kože, spola, jezika, vjere; u nastavku teksta navedene su i ostale osnove). (preuzeto sa http://www.ombudsman.hr/hr/to-je-diskriminacija.html) ZAŠTO IMAMO PREDRASUDE? ZAŠTO DISKRIMINIRAMO? Gore je napisano, diskriminirati možemo ljude drugačije kože, spola, vjere, rase itd. Ako smo svi mi ljudi na neki način isti, no istovremeno se toliko razlikujemo zašto pravimo ogromne razlike među sobom? Zašto neki ljudi ne vole crnce? Zašto neki ljudi ne vole muslimane? Zašto ljudi diskriminaju nisko obrazovane? Ako pogledamo u dubini duše svakog čovjeka, ako se sprijateljimo s njim te ako je ta ista osoba zaista, dobra, poštena, iskrena, čemu raditi neke predrasude? Ne moramo se mi svi voljeti na ovom našem divnom svijetu, ne morate voljeti crnce, hinduiste, ne morate voljet vi nikoga, ali stvar je u MEĐUSOBNOM POŠTIVANJU. Jel mislite kao i ja, da se svi međusobno poštujemo da onda ne bi bilo ni RATOVA, SVAĐANJA i ostalih negativnih posljedica međusobnog nepoštivanja? Ponavljam ne morate vi voljeti npr. crnce, ali ako crnac prolazi pokraj vas zar morate naglašavati svoje predrasude prema njemu? Što vam je taj crnac napravio da se osjećate ugroženo? Na ovom svijetu bi trebao biti svaki čovjek kao pojedinac vrijedan. Dobio je priliku živjeti, naučiti, uživati i raditi. Svi mi udišemo isti zrak, gledamo u isto sunce, gledamo u isti mjesec. Ne postoji u Africi drugačiji kisik nego ovdje, ne postoji u Americi drugačije sunce, svi mi dijelimo istu prirodu što nam je Bog darovao. ŽENE, PREDMET DISKRIMINACIJE? Na facebooku, našla sam grupu imenom "Why do women buy watches when there's a clock on the oven?" U prijevodu "Žene ne trebaju kupovati satove, kad im se sat nalazi iznad peći". Što bi vam prvo palo na pamet čitajući ovu rečenicu? Netko se zeza? Netko je našao žene kao predmet zafrkancije? (http://www.facebook.com/home.php?#!/profile.php?id=1713252180) Shvaćam da se kreator grupe htio malo našaliti, aliii :S Ja sam malo čudna biljka, shvaćam to pomalo osobno. Ja kao žena, predmet diskriminacije - mislim da to nije u redu, možda bi trebali ukinuti tu grupu. Svaka grupa koja zvuči diskrimirajuće, bi li trebala biti na facebooku? Ovo je moje pitanje vama! Stoga, u budućnosti, pokušajmo malo više cijeniti sebe i pogotovo ostale. BEZ DISKRIMINACIJA I PREDRASUDA! Lijep pozdrav :D
mirela @ 13:12 |Komentiraj | Komentari: 16 | Prikaži komentare
ponedjeljak, veljača 22, 2010
Cijene rastu uz to imamo najveći PDV gdje nigdje osim kod nas nema. Sjećam se još davnih dana kada mi je račun za televiziju bio 55 kn, a nakon nekoliko godina gotovo je 80 kn... Kruh je prije koštao oko 4 kn, sada je skuplji. Besmisleno je uspoređivati cijene prije i sada jer svi znamo našu realnost. Mirovina ovdje jedva 1000-2000 kuna, a vani je najmanje 1000 eura (7,500 kn). Znam da je teško uspoređivati našu državu sa ostalim državama, ali mi bi se uvijek trebali uspoređivati sa boljim državama, jer ćemo jedini tako moći napredovati, zar ne?
mirela @ 09:39 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
ponedjeljak, veljača 15, 2010
Valentinovo je lijepi dan kada možemo svojem partneru pružiti malo više pažnje nego inače, ali zar ne bi bilo lijepo da je svaki dan Valentinovo? :) Vrlo kratki post, ali mislim da sam sve rekla :) Želim vam svaki dan da uživate u ljubavi, da se međusobno poštujete, volite i razumijete :) To je najbitnije :) Lijep pozdrav!
mirela @ 22:49 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
petak, siječanj 1, 2010
DRAGI MOJI, želim vam najuspješniju godinu do sada, puno zdravlja, love, najviše ljubavi i svega što poželite. Potrudite se da ostvarite svoje želje. Jer badava mi govorili svoje želje, ako ih bar ne pokušamo pretvoriti u djela. Zar ne? Lijep pozdrav :)
mirela @ 23:02 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
petak, prosinac 25, 2009
Zaista rijetko imam potrebu pisati o politici, jer razmišljam na taj način da nisam JA ta koja stvara politiku nego onaj koji je na vlasti. Ovaj put je drugačije jer JA, odnosno VI tj. MI imamo priliku odabrati OSOBU koja će idućih godina stvarati BOLJU ili LOŠIJU Hrvatsku. Razmislite dobro TKO to može biti. Ja osobno mislim da Vesna Škare Ožbolt je političarka koja je poštena, iskrena i zrela za predsjedničko mjesto. Umjesto da potroši milijune kao drugi, taj je novac dala siromašnim obiteljima. Takav postupak iznimno cijenim i to nijedan od drugih kandidata NIJE napravio. Čak i onaj koji ima milijarde nije bio dobrog duha te toliko pomogao kao Vesna. Vi se ne morate slagati sa mnom, ali zaista mislim kako je Vesna Škare Ožbolt jedina koja može stvoriti bolju Hrvatsku. Smjenili su je kao ministricu jer je htjela za nas sve dobro, jer je dobro i pošteno radila svoj posao. Hoćemo li MI ZAJEDNO dati priliku Vesni da ova država zaista krene dobrim putem. Ili ćemo svoje povjerenje opet dati nekome drugom koji će nas u još veće probleme uvući? Razmislimo DOBRO SVI skupa. I da, IZAĐITE na izbore. Možda vam se ne da, možda vam je loš dan, možda mislite kako to nema nikakvog smisla. Ali ako SVI ZAJEDNO izađemo na izbore i izaberemo poštenog vođu onda ZAJEDNO zaista MOŽEMO SVE! Hvala Vesni na svemu što je pridonijela svojim znanjem i iskustvom za ovu državu, neka tako i NASTAVI. Omogućimo Vesni nastavak borbe za bolju Hrvatsku! Lijep pozdrav! SRETAN BOŽIĆ!
mirela @ 21:38 |Komentiraj | Komentari: 51 | Prikaži komentare
Dragi moji blogeri i blogerice provedite ove blagdane u obiteljskom ozračju. Odmorite se, uživajte u ovim danima što nam slijede. Lijep pozdrav! SRETAN BOŽIĆ
mirela @ 21:30 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
subota, prosinac 19, 2009
Šoping groznica nas pomalo zahvaća, no ipak recesija i štednja nam u usporedbi s drugim godinama ne gine. Sve poskupljuje. Struja, voda, plin - sada dobar dio plaće ode na plaćanja tog troje. U današnje vrijeme vodimo skupi život a za rad i trud dobivamo manje nego što je dovoljno. Božić je predivan blagdan. Obitelj na okupu, lampice, bor - sve to ima svoju čar, meni se to sviđa. Da li smo spremni za blagdane? Da li ćete štedjeti ove godine u usporedbi sa prošlim godinama? Ili ćete se baciti u trošak i ući u još veći minus na kartici? Lijep snježni pozdrav :)
mirela @ 14:01 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
srijeda, studeni 4, 2009
Da li se uopće može usporediti život prije nekoliko desetljeća i više i život u novom tisućljeću? Naše bake još pamte televizore u crno-bijeloj boji, a danas možete kupiti bilo kakve veličine u tisuća boja. Današnji svijet je bez sumnje tehnolorizan. Čini mi se da danas ljudi žive i stresnijim načinom života te da su prije ipak živjeli malo opuštenije. Internetom nam je svima svijet na dlanu. Upoznate se s nekim iz inozemstva, sprijateljite i odlučite se upoznati. Možete upasti u zamku ako slučajno to nije ta ista osoba s interneta, ali preko interneta su se neki parovi upoznali, prohodali te na kraju završili oženjeni, danas sretni vode obiteljski život. U današnje vrijeme je teško naći slobodnog vremena za sebe. Ujutro radiš, popodne se baviš djecom, kućanskim poslovima. Vremena za sebe nema nikada. U budućnosti će vjerojatno biti sve gore i gore. Mislim da će tada biti robotizirano. Roboti će kuhati umjesto nas, peglati.. Malo smiješno, ali čini mi se da vrijeme prolazi vrlo brzo, a vremena jednostavno nema, pogotovo za one u braku i sa djecom. Kada slušate priče vaših baka uvijek spomenu kako u ono vrijeme nije bilo tehnologije poput danas, kako je voće i povrće bilo puno zdravije. Ja se sjećam kada mi je jedna gospođa u godinama rekla kako je ona mladi luk ubrala iz zemlje i tako ga je pojela. Zemlja je jednostavno bila čista tako da su se plodovi ubirali i jeli bez nekog čišćenja ili pranja. Ima tu još mnogo priča. Čujem često kako se mlađi i stariji svade i prepiru oko nekih tema. Mi mladi smo starijima nezreli luđači koji slušaju sotonsku glazbu, hodamo golih leđa, psujemo ko kočijaši i onda se oni pitaju GDJE NAM JE ODGOJ? A svi, apsolutno svi stariji ljudi zaboravljaju da su i oni NEKAD BILI MLADI. Kada bi prevrtili film unazad sigurno bi se oni sjetili brojnih nepodopština što su radili, ali ne bi htjeli podjeliti sa nama mladima da mi ne saznamo. A danas su kao što sam rekla, druga vremena. Ni to stariji ne shvaćaju. Istina je da su stariji ljudi mudriji jer ipak imaju više godina, više iskustva, ali to ne znači da su mladi ljudi gluplji i nesposobniji od njih. Dapače, današnja tehnologija nude brze poduke u svemu (npr. tečaj nekog jezika i slično). Ono o čemu su oni mogli samo sanjati mi imamo na dlanu. Ne znam što da vam kažem o starijim i mladim ljudima više, te njihovim svađama, slušam svakodnevno prepiranja. Ajmo se sjetit one stare "Živi i pusti druge da žive". Što vi mislite o današnjem svijetu? Biste li ipak živjeli u ono davno vrijeme ili današnji svijet tehnologije vam je bolji?
mirela @ 21:18 |Komentiraj | Komentari: 16 | Prikaži komentare
nedjelja, listopad 25, 2009
Na stotine ozlijeđenih i na desetine mrtvih. To su tek početni brojevi, nažalost, oni rastu svakim satom. Ne znam opširnije, ali vjerojatno ćemo svi uskoro saznati. Zašto radimo jedni drugima zlo? Zašto proizvodimo oružja? Da se ubijamo? Smetamo jedni drugima? Politika je upletena u najviše tih sukoba, ubijanja. Većina ubijanja su radi politike. Ljudi se mrze zbog spola, rase, diskriminacija. Zar se ne možemo svi poštivati? Ne moramo se voliti, samo se poštivati. Ako nekoga ne možeš ni poštivati, zašto se ne makneš od njega, tj. zašto mu nabijati na nos mane da nastane svađa? Ponekad i zbog sitnica zna doći do većeg sukoba. Razgovorom bi se trebalo dati sve riješiti. Ponekad "pametniji popušta" ne vrijedi, i badava mi sada pametovati VAMA kada i JA sama nekad ne želim popustiti, ali imam granice. U budućnosti vama i sebi želim više poštovanja prema drugima, manje stresa, više opuštenosti i puno smijeha :D. Budite mi dobri, nasmiješeni.
mirela @ 13:45 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
srijeda, listopad 21, 2009
Naša država Hrvatska jako je mala u usporedbi s drugima. Možemo se tješiti kako je mala Slovenija i da napravimo jedan krug pješice za 10 minuta oko nje, ali svjesni smo kako smo mali. Nije to ništa loše, dapače, naša Hrvatska ima toliko dobrih sportaša da je zaista sve teško pobrojati. Sjetimo se naše Janice Kostelić, pa i njenog brata također, Blanke Vlašić, rukometaša, nogometaša, stolnotenisača. Imamo zaista mnogo dobrih sportaša, time se ponosimo. No, nedavno sam čitala kako Hrvatska ima najveći porez u svijetu. Svi se žalimo kako država krade novac od nas. Od našeg truda i svakodnevne muke na poslu njima ide popriličan dio. Zašto? Da pokriju troškove? A otkuda toliki troškovi? A otkuda njima vile i skupocjeni automobili? Za sat na Sanaderovoj ruci prosječan bi građanin morao mjesecima raditi kako bi ga zaradio. U detalje ne želim ulaziti. Od žaljenja nikad ništa. Moramo svi shvatiti da smo mi ti građani koji biramo na izborima. Pola njih koji nisu na izbore ni izašli žale se na vlast. Da su svi izašli na izbore, bar 90 % građana budite sigurni da bi rezultati na kraju bili drugačiji. Štednja, recesija - nije sve za ista. Ljudi u nedostatku novaca traže načine kako zarade. Kladionice i kockarnice su prepune takvih. Njih nikad neće pogoditi recesija. Uvijek će biti onih koji žele zaraditi, ali najviše njih bankrotiraju. Dragi blogeri, zajedničkim snagama uplovimo u ovu noć bez stresa, bez problema. Želim vam mirne snove :)
mirela @ 21:16 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
Dnevno sam imala stotine posjeta. Broj ukupnih posjeta koji možete vidjeti sa strane, prilično je velik, makar za mene. Više od 150.000 posjeta nije mali broj. Imala sam blog kakav sam oduvijek željela. Pisala sam što sam htjela, ljudi su čitali, komentirali dobro i loše, ali to je dio bloga i blogerskog svijeta. Neće uvijek biti pozitivni komentari, pozitivni ljudi. Na blogu pišeš što hoćeš. Možeš biti iskren, pisati dobro i loše, dati javnosti svoj dio života, svoje razmišljanje. U zadnjih nekoliko mjeseci zaista sam zapustila blog, moje mišljenje na blogu, ali i druge blogere. Uopće više ne čitam što drugi pišu. Iako sam cijeli dan zauzeta obavezama, potrudit ću se doći do "stare slave". Smiješno zvuči, ali lijepo je kada te blogeri čitaju, isto tako ja sam i druge blogove čitala. Lijepo je biti bloger. :D Potrudit ću se pisati bar 2 puta tjedno, čitati vas svaki dan ili svaki drugi. Potrudit ću se biti dobar bloger. A da ne pričam samo, nego da pokrenem i sve ovo u djelo, evo mog povratničkog posta :). Uživajte mi, čujemo se USKORO :)
mirela @ 14:56 |Komentiraj | Komentari: 0
petak, kolovoz 21, 2009
Lijepo je njima u životu! Puno love, dobrih komada, skupocjenih automobila, satova, ogrlica... To svi mislimo. Ako imaju love da su sretni. Ali da li su zaista sretni? Ovih dana jedna od top tema kako u Hrvatskoj tako i vani su Beyonce i njen suprug Jay-z. Slavni par je posjetio Hrvatsku u nadi kako tamo neće naći fotografe i snimatelje koji će narušavati njihovu privatnost. Svaki dan su suočeni s brojnim fotoreporterima, tisućama ludih obožavatelja i obožavateljica koji žele ih dotaknuti, fotografirati se s njima i dobiti njihov autogram. Pokušajte se staviti u njihovu poziciju. Svaki korak koji napravite vidite mnoštvo bliceva. Svaku riječ koju kažete novinari pozorno slušaju i od skoro svake riječi koju kažete naprave priču koja se preoblikuje u "skandal". Prate vas gdje god išli bilo to restoran, wc, plaža ili ronili u moru oni će vas pronaći. Izađe vam je jedan prišt na licu, novinari proglase da se ne brinete o svojoj higijeni. Zaboravite obojati izrast na kosi i novinari kažu ; "Evo novog skandala, nema za frizera, dakle, u bankrotu je". Ima milijun takvih primjera. Imaju slavni i love i aute i nakit, ali da li su zaista sretni takvim načinom života? Novac se može zaraditi, novcem možete kupiti mnogo toga, ali ne možete ljubav i privatnost. Mnogi kažu to je cijena slave. Istina! To jest cijena slave. Naime, nikome nije lako u životu. Toga morate biti svijesni. I Paris Hilton koja ne zna što bi radila osim tulumarenja i opijanja ima svoje loše dane i one depresivne. Nikom nije lako! Iako je istina, neki lakše žive, neki muku muče s novcem od danas do sutra. Moji prijedlozi kako bi se to riješilo sa slavnima i fotoreporterima : 1. Trebao bi se napraviti zakon da fotoreporteri ne smiju prilaziti na 2 metra od slavne osobe. Recimo čisto je dovoljno 10 metara, zar ne? 2. Mogao bi se napraviti ugovor da fotoreporteri ne snimaju slavne dok su na odmoru, ali zauzvrat nakon odmora zvijezde su im "dužne" dati neke privatne fotke i intervju. Možda su moji prijedlozi pomalo smiješni, ali opet, na taj se način mogu izbjeći konflikti poput onog sa Beyoncinim čuvarom. Slavni par na neki način promovira Hrvatsku. Recite što god hoćete, no oni su ipat svjetski poznati i ako će oni nakon odmora svojim slavnim facama i u intervjuima reći da su razočarani Hrvatskom što će cijeli svijet pročitati, kakav će to turizam naš postati? Što se tiče slučaja Beyonce-Jay-Z-čuvar-RTL-ov snimatelj. Beyonce u ovom nije sudjelovala, Jay-z nije govorio "kill,kill,kill", kao što to pišu novinari, nego "stop,stop,stop" (jasno se to čuje u videu), čuvar je možda prenaglo reagiralo, ali RTL-ov snimatelj nije smio ga onako napasti sa stativom. Mislim da RTL treba pripaziti koje snimatelje zapošljavaju. Jedan snimatelj je imao majicu "Ne treba mi sex, vlada me j*** svaki dan", i normalno da je Kosorica poludila. Ovaj drugi snimatelj je fizički napao sa stativom, Jay-Z je govorio stop,stop,stop a ovaj čuvar ga je htio razbit, ali na kraju je bacio stativ u more. To bih vjerojatno i ja napravila na njegovom mjestu. Za vas sve blogeri i blogerice imam pitanje : 1. Da li je u pravu njihov čuvar ili RTL-ov snimatelj? 2. Kako bi riješili problem slavnih i privanosti? 3. Što mislite kako će se ovo odraziti na naš turizam? Eto, za sada ova 3 pitanja :). Jedva čekam čuti vaše odgovore :) Ostanite mi dobri, lijepi. Čujemo se :)
mirela @ 13:08 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
petak, lipanj 26, 2009
Ne bih htjela pisati njegovu cijelu biografiju, ionako sam podosta sigurna da su svi portali objavili većinu detalja njegovog života. Napisati ću kratki post, o tome što mislim o njemu kao čovjeku, njegovom opsjednutnosti bjelinom, pjevanjem, hitovima i ostalim događajima njegova života. UMRO JE MICHAEL JACKSON, vijest koja je jučer potresla svijet. Michael je rođen 1958. godine, dakle već je bio u 52. godini života. Umro je Michael, umrlo je njegovo tijelo, ali mislim da njegov duh nikada neće umrijeti. Sličan slučaj i sa Elvisom Preslyem. Iskreno, malo me je potresla vijest, ipak nije toliko star, osobno sam mislila da će živjeti još barem 20 - tak godina. Žao mi je što Wacko Jacko, kako su ga zvali, nije uspio održati svoju posljednju turneju. Ulaznice su već odavno rasprodane i to oko 750.000, što zaista dokazuje njegovu popularnost. Vjerojatno će ljudi zatražiti povrat novca za ulaznice, jer ipak neki su potrošili nekoliko tisuća dolara kako bi mogli vidjeti pop legendu svih vremena. Možda ipak, neki ostave ulaznice za uspomenu na Michaela, iako su podosta skupe, ali najvećim obožavateljima to sigurno neće biti. Nebrojeni hitovi, neki od "Beat it", "Billy Jean", "Triller", vječno u našim srcima odzvanjaju. Njegov poznati "ples po ledu" sve prisutne na live koncertima, ali i one koji to gledaju preko youtube-a ostavlja bez daha. Čak i oni koji nisu bili Jacksonovi obožavatelji, znali su za njegovu popularnost, skandale, ali ponajviše hitove :) Tako i naš hrvatski pjevač Marko Tolja, priznaje kako "ne sluša Michaelove pop pjesme, ali da postoje neke lijepe balade koje ipak nisu bili najveći hitovi". Uz našeg pop kralja vezali su se brojni skandali, Jacko je bio većinom pod stresom i zbog toga je pio mnoge lijekove i antidepresive. Iako ima novaca da prehrani Afriku, život mu nije jednostavan. Toliko voli djecu, te priznaje kako bi se radije ubio nego neko dijete ozlijedio, a mnogi su mu spočitavali kako je silovao, ozljeđivao djecu. Na njega je to sigurno jako bolno djelovalo i to sigurno nije (lako) prebolio. Na početku karijere pop legende njegova koža je bila crna, no poslije Jacko, opsjednut bijelom kožom, odlučio se podvrgnuti brojnim zahvatima koje bi njegovu kožu učinile potpuno bijelom. Malo, po malo postao je bijelac, iako je za obitelj i bližnje bio oduvijek ono što je i bio prije silnih operacija. Govori se i o njegovim plastičnim operacijama nosa, te kako je u bradu i obraze je ugradio implantate, ali on nikada nije nijedan zahtjev priznao. Mnogi su ga osuđivali zbog svih tih silnih operacija, zbog "odnosa" s djecom. Nije bilo lako biti Michael Jackson, mislim da bi on radije dao svoje bogatstvo nekome u zamjenu za sretniji život, jer da nije bilo tih novaca od turneja, ne bi ni on imao novaca za sve te operacije koje su mu štetile, da nije bio pop kralj ne bi bilo svih tih skandala, a on bi imao mirniji život, ne bi trebao piti antidepresive i možda bi danas bio živ, sretniji. Ali, nije lijepo sada pričati "Što bi bilo kad bi bilo". Nažalost, vrijeme se ne može vratiti, ono što smo proživjeli teško možemo ispraviti, sada nam preostaje slušati njegove pjesme, gledati njegove nastupe i čuvati ga u srcu, jer mislim da Michael to zaslužuje. Zaslužuje vječno bit na tronu popa ikada. Iskreno, mislim kako će se o Michaelu dugo, jako dugo pričati. Možda i više od one avionske nesreće u kojoj su poginuli više od 200 ljudi. Ali tako je to, kada umre slavna zvijezda, u ovom slučaju planetarno popularna, jedna od najvećih, ako ne i najveća pop legenda, onda se najviše priča o tome. O njegovim uspjesima, životu, nezaobilaznim skandalima...... POČIVAO U MIRU BOŽJEM! http://www.youtube.com/michaeljackson
mirela @ 15:20 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
Arhiva
« » ožu 2018
 • p
 • u
 • s
 • č
 • p
 • s
 • n
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
Anketa
O čemu volite najviše čitati na mom blogu?


Index.hr
Nema zapisa.